Marketing eszköztár összeállítása és kezelése

Sokan havonta egyszer ránéznek az analitikai eszközökre, aztán minden ugyanúgy megy tovább, ahogy ezelőtt. Van rá esély, hogy rendszeresen figyelik, de csak egy számot, általában a látogatók számát, és ez örömöt vagy bosszankodást vált ki. Azonban több van az analitikában, ugyanis bevételeid növelhetők a segítségével.

Ha az analitikai adatokból sikerül kiderítened, hogy milyen keresőből, hivatkozásból, közösségi médiából érkeznek a látogatóid,  akkor tudni fogod,

hogy forgalmad javítása érdekében melyik csatornába érdemes több pénzt és időt fektetned. Ebben a szolgáltatásunkban bemutatunk 5+2 eszközt, melyek minden e-kereskedő számára a leghasznosabbak és kötelező a használatuk. Elöljáróban lássuk is ezeket az eszközöket és néhány szót róluk.

• Google Analytics:
Egy olyan szoftver, amely részletes kimutatást ad a weboldalad összes forgalmi forrásáról. Csomó weboldal tulajdonos nem ismeri, pedig nagyon hasznos. Ingyenes eszköz, de nem olyan egyszerű a használata, különösen azoknak, akik ismerkednek vele. A másik kategóriába pedig azok tartoznak, akik csak a látogatók számát figyelik, viszont ennél sokkal mélyebbre lehet ásni a statisztikai adatok sűrűjében.

• Google Search Console:
Az egyik leghasznosabb eszközöd e-kereskedőként, de miért is? Sok olyan adatot és funkciót találhatsz, melyeket a keresőoptimalizálási munkánál bevethetsz, de ha a SEO-val nem is foglalkozol, akkor is hasznodra válik weboldalad karbantartásában és még a teljesítményéről is kaphatsz információkat. Weboldalad megjelenését javíthatod és még az is kiderül hogyan találtak rád. Tulajdonképpen arra való, hogy online tartalmaiddal kapcsolatban információt biztosítson a Google számára, valamint figyelmeztetéseket küldjön Neked, ha valami hibát észlel a weboldaladon.

• Google Merchant Center:
Egy olyan online platform, ahol az e-kereskedők feltöltik termékeik adatait, hogy azok megjelenhessenek a Google keresési találatokban. Fő célja, hogy a felhasználók számára lehetővé tegye a termékek adatainak feltöltését (márka, terméktípus, termék azonosító, ár, leírás..), hogy használhassák őket a reklámkampányokban és megjelenjenek a legrelevánsabb keresésekben. Meglehet, hogy vállalkozásod kisméretű, de a stratégiádnak nem kell annak lennie.

• Google Ads:
A Google Ads a PPC (pay per click) nevű marketingcsatornához tartozik, amely egy fizetett hirdetési platform, ahol a hirdetésedért fizetned kell a kattintások és benyomások után. Hatékony módja annak, hogy a minősített forgalmat vállalatodhoz irányítsd, vagyis a megfelelő ügyfeleket, akik olyan termékeket és szolgáltatásokat keresnek, amilyet Te kínálsz. Ezekkel a hirdetésekkel növelheted weboldalad forgalmát, több telefonhívást is kaphatsz általuk.

• Google Tag Manager:
Ingyenes címkekezelő rendszer, amely lehetővé teszi, hogy marketingcímkéket kezelj és telepíts a weboldaladon anélkül, hogy módosítanod kelljen a kódot. Nézzünk is egy példát a működésére, hogy jobban érthető legyen. A webhelyedről származó információkat a Google Tag Manager segítségével megosztod egy másik adatforrással (Google Analytics). Hasznos eszköz lehet számodra, ha sok címkét kell kezelned, mivel az összes kódot egy helyen tárolja. Könnyen hangzik, igaz? De sajnos nem ilyen egyszerű.

• Mouseflow
A Mouseflow egy CRO (konverziós arány optimalizálás) szoftver, amely a felhasználói élmény nyomon követésére alkalmas a webhelyen, legfőképp arra vonatkozóan, hogy a látogatók miért nem alakulnak át vásárlókká. Igazán hasznos, mivel az adatokat bármilyen módon megszűrheti, hogy pontosan azt találd meg, amit keresel, és még 6 féle hőtérképet is létrehoz. Segítségével leránthatod a leplet, hiszen kiderül, hogy a felhasználók mennyit görgetnek és mozognak az oldaladon, mi ragadja meg figyelmüket, honnan érkeznek és hogyan lépnek kapcsolatba a dinamikus elemekkel.

• Social media beállítások
Minden vállalkozás számára nélkülözhetetlen marketing eszköz lett a közösségi oldalak használata. Nem hiába, hiszen a tartalmak valójában befolyásolják a cégünkről kialakult képet és a hitelességet is. Több látogatót szerezhetsz minőséges posztok által különböző platformokon, mint például Facebook és Instagram, akár termékvideóiddal Tiktok-on. Köztudott, hogy a Facebook megvásárolta az Instagramot, azóta pedig számos új fejlesztést és funkciót vezettek be. Az egyik ilyen funkció, az üzleti fiókok összecsatolásának lehetősége, mely hasznodra válik, hiszen együtt kezelheted a fiókokat és nagyobb követőtáborra tehetsz szert.

Kezdő és haladó vállalkozóknak is sok hasznos tanácsot adunk milyen módon és eszközökkel induljanak el a közösségi média világában, kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget. 🙂 A webshopok részéről ezen a téren van leggyakrabban hiányosság. Megoldjuk és beállítjuk Neked termékeid elérhetősége érdekében, de ne dőlj hátra, részt kell venned a folyamatokban és a tervezésben, hiszen, ahogy a mondás is tartja: amíg nincs meg a fának a törzse, addig nem lesz lombkorona sem! Görgess lefelé, hogy felvegyük a kapcsolatot egymással.

Z

Kinek ajánljuk:

kezdőknek és webáruházzal rendelkező személyeknek
Z

Időtartam:

4 óra
Z

Menetrend:

egy nap, majd pár héttel később ellenőrzés, amely 1 óra

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Telefonszám:

+36-30/977-4055‬

+36-30/381-0814‬

FAQ

Gyakran Ismételt Kérdések

Kivel fogok találkozni a kurzus során?

Venk Lászlóval és Kobza Andrással fogsz találkozni.

Mennyi időt vesz igénybe egy tanácsadás?
Az első ingyenes konzultációnk 60 perc, majd az azt követő konzultációk 90 és 120 percet vesznek igénybe.
Miért lesz hasznos számomra a segítség?
Olyan tanácsokkal látunk el, amelyeket bármikor használhatsz, és ha megfogadod őket, akkor biztosan látni fogsz előrelépést a vállalkozásodban.
Milyen anyagokat fogok kapni? Hogyan férhetek hozzájuk?
Együttműködésünk folyamán sok információ érkezik hozzád, ezért nem árt, ha jegyzetelsz is a konzultációk alatt. Természetesen el fogod kapni írásos formában az anyagokat beleértve az elemzéseket is.
Online vagy személyes konzultációk várhatók?
Legfőképp online konzultálunk, de igény szerint a személyes konzultációra is van lehetőség Szegeden és Budapesten.
Mi történik az első konzultáción?
Az első konzultáción meghallgatunk Téged, bemutathatod vállalkozásod, mi pedig felmérjük az igényeidet, és annak megfelelően indul el a közös munkánk. Ha nem tudod melyik szolgáltatásunkat vedd igénybe, útbaigazítunk.
Készülnöm kell-e a konzultációkra?
Igen, készülnöd kell, hogy elegendő információt kaphassunk vállalkozásodról, terveidről. Hiszen, ha látjuk, hogy van benned akarat, gördülékenyebben tudunk haladni.
Kapni fogok házi feladatot?
Tény, hogy nem az iskolapadban vagyunk, de igenis kapni fogsz házi feladatot fejlődésed érdekében.
Mire számíthatok, ha elkezdődik a közös munkánk?
Ha sikerült időpontot egyeztetnünk a konzultációra, a kiválasztott szolgáltatásnak megfelelően átadjuk az elemzéseinket, a fontos információkat tudassuk Veled és hatékony ötletekkel látunk el. Neked is ki kell venned a részed a munkából, webáruházadban egyes beállításokat te végzel el, haladóként. Nem tűnünk el, mint a kámfor, bármikor rendelkezésedre állunk kérdés esetén. Az elemzésekhez idő kell, nem egyik napról a másikra történnek, ezért türelmesnek kell lenned.
Hogyan vehetem fel a kapcsolatot az oktatókkal?
Telefonon és e-mailen keresztül is felveheted velünk a kapcsolatot. Elérhetőségeinket megtalálod a főoldalon, ha legörgetsz, és a kapcsolat fül alatt is.
Hogyan tudok fizetni?
Banki átutalással tudsz fizetni, melyekről bővebb információt közös munkánk során kaphatsz.
ÁFÁS számlát állítanak ki Nekem?
Igen, ÁFÁS számlát állítunk ki számodra.
Ha nem nekem való a tanácsadás, vissza tudom kérni a pénzt?
A legelső konzultációnk díjmentes, ezért már akkor el tudod dönteni, hogy Velünk szeretnél-e dolgozni vagy sem, mielőtt tovább mennénk. De természetesen a későbbiekben, ha a kurzus felénél így döntesz, akkor vissza tudod igényelni a befizetett összeget.
Milyen készségeket sajátíthatok el a tanácsadás során?
Kreativitás, problémamegoldás, stratégiai szemlélet, tervezés, kampánystratégia építés, SEO és PPC ismeretek, lead szemlélet, social media kezelés, analitikai, konverzió ismeretek

Rólunk

Kik is vagyunk?

Kobza András

Kobza András

András kimagasló e-kereskedelmi szakember, milliárdos cég vezetője, több közismert márka magyar piacvezető képviselője, többet között a lifestyleshop.hu, komfortcipo.hu, ipanemaflipflop.hu és teanet.hu webáruházak tulajdonosa és vezetője.

Mindemellett számtalan e-kereskedelmi szakmai fórum és Mastermind csoport alapítója és tagja.

Kobza András

Venk László

László piacvezető webáruházat vezetett több éven keresztül az antikvárium szektorban, jelenleg egy lendületesen fejlődő webáruház marketing cég, az adlogic.hu vezetője.

Az elmúlt évek során több mint 30 webáruháznak segített átlag feletti növekedést elérni, melyek megtekinthetőek a következő linkre kattintva: adlogic.hu/referenciak/