Mi az a konverzió optimalizálás és miért kell, hogy érdekeljen engem?

A mai gyors ütemű digitális környezetben az e-kereskedelmi vállalatoknak komoly kihívást jelent, hogy kiemelkedjenek a versenytársak közül. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb eladást és jövedelmet elérjék, az e-kereskedelmi vállalatoknak optimalizálniuk kell a konverziós rátájukat. Ha webshopot üzemeltetsz vagy most indítanál webáruházat, a konverzió és a konverzióoptimalizálás biztosan kritikusan fontos lesz számodra, ha sikeres akarsz lenni.

Na de mi is az a konverziós ráta? Az az arány, amennyi vásárlód (vagy feliratkozód, érdeklődőd, stb) lesz 100 látogatóból. Ha 100 látogatóból 3 várásol, akkor 3% a konverziós rátád. Ha 1000ből 29, akkor 2,9%

A konverziós ráta optimalizálása (CRO az angol conversion rate optimization alapján) során a weboldal (többnyire webáruház) látogatóinak konverziós arányának javítása a cél, amelyek egy kívánt cselekvést hajtanak végre, többnyire vásárlás vagy kapcsolatfelvétel űrlap kitöltése, adott tartalom letöltése, vagy bármi ami az adott cégnek értéket ad. A CRO célja annak javítása, hogy a weboldal látogatói minél nagyobb arányban fizető ügyfélek legyenek.

Egy sikeres CRO több fontos elemből áll, beleértve a weboldal tervezését, a felhasználói élményt, a termékleírásokat, az árakat és a vevőszolgálatot. A webáruházak elemzések szakértői segítségével javíthatják a konverziós rátájukat, ha megtalálják a fejlesztésre szoruló területeket. Ezt az elemzés szokták webáruház CRO vagy konverziós auditnak hívni.

A CRO fontos eleme a weboldal tervezése. Egy olyan weboldal, amely esztétikus és könnyen navigálható, növelheti a vevői elkötelezettséget és javíthatja a felhasználói élményt. Ez sok-sok elemből áll össze, kezdve az oldal szerkezetével, fő üzenetekkel és értékajánlattal, grafikai és egyéb képi megjelenés, logikus használhatóság és sok más.

Tudunk neked segíteni!

Foglalj időpontot első díjmentes konzultációdra, ahol meghallgatjuk szándékod és átbeszéljük a lehetséges opciókat a későbbi közös munkánkhoz.